Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Honeycomb-penner

Det virker som det er en trend i penneverdenen for tiden å benytte seg av det hexagonale mønsteret man finner i bikuber. På engelsk kalles dette mønsteret for “honeycomb”. Så vidt jeg har klart å finne ut har vi ikke noe godt norsk ord for dette, så jeg kommer til å bruke “honeycomb” i dette innlegget. Uansett: flere penneprodusenter har kommet med honeycomb-penner relativt nylig, så jeg tenkte å gå gjennom de jeg har klart å finne.

Hvorfor er dette mønsteret så attraktivt? Vel, når man stabler hexagoner gir det bedre plassutnyttelse enn tilsvarende stabling av både sirkler og firkanter. I tillegg vil struktur av hexagoner være mer solid enn andre geometriske former, og dette er nok hovedgrunnene til at biene over mange millioner år har utviklet hexagonale rom i kubene sine. Det er jo ofte sånn at løsninger som fungerer godt i naturen også oppfattes som vakre, og honeycomb-mønsteret faller kanskje inn i den kategorien. Mønsteret leder dessuten tankene mot sommer og sol, blomster og den søte honningen, så dette er et mønster som gir positive assosiasjoner. Men la oss gå over til pennene:

Pineider La Grande Bellezza Honeycomb

Bilde: Goulet Pens

Dette var den første limited edition-penna fra Pineider etter at Dante Del Vecchio tok over ansvaret for fyllepennavdelinga i selskapet. Den har en kropp og hette i klar resin som er gjennomhullet av hexagoner. Ellers er den utstyrt med samme splitt og fyllemekanikk som standardpennene i La Grande Bellezza-serien. Prismessig lå denne på rundt $700 da den kom, men er nå på salg til $600 i flere nettbutikker.

Benu Hexagon

Bilde: Goulet Pens

Russiske Benu har tatt penneverden med storm det siste året, med sine unike og fargesprakende penner. Hexagon-serien er ikke noe unntak, og her er det flere interessante fargekombinasjoner å velge mellom. Pennene har også glitterdekor. Dette er ikke penner som passer for alle, men de fleste kan nok si seg enige i at de er morsomme og interessante. De er heller ikke så veldig dyre, og koster $90 per stykk.

Bilde: Benu

Magna Carta Oxford

Bilde: Magna Carta

Indiske Magna Carta er et forholdsvis ukjent merke her til lands. De ble etablert i 2013, og er fortsatt en ung pennefabrikk.Til tross for dette har de en imponerende mengde forskjellige pennemodeller, deriblant flere modeller som har fått navn etter britiske universiteter. Oxford er en av dem. Den er laget i metall, og har honeycombmønsteret inngravert nedover hele penna. Penna er utstyrt med omformer/patron, og har en stålsplitt fra Bock. Prisen på $175 er heller ikke direkte avskrekkende for en penn som i hvert fall på bildene ser mye dyrere ut.

Bilde: Magna Carta

MacKinnon Pens Honeycomb

Bilde: Madison Art Shop

Prisen på MacKinnon Honeycomb er hakket mer avskrekkende enn på Magna Carta Oxford. Denne penna har en listepris på $4200. Den er håndlaget i sølv. Her brukes guilloche og emaljering for å få fram hexagon-mønsteret, og når man ser nærbilder av disse pennene begynner man også å forstå prisen litt mer. Det er flere kompliserte prosesser involvert i tilvirkningen av denne penna. Øverst på hetta har den, passende nok, inngravert en bie.

Bilde: Airline International

Laban Enamel Honeycomb

Bilde: Laban

Laban har etterhvert blitt ganske kjent i fyllepennverden. Det taiwanske merket kommer støtt og stadig med nye modeller til overkommelige priser. Jeg har ikke klart å finne så veldig mye informasjon om akkurat denne penna, men det ser ikke ut til at de lager den lenger, så det er nok en litt eldre modell. Pennekroppen er laget i metall, og hexagonene er emaljert i oransje og gult. Hetta er laget i oransje akryl. Penna kommer med stålsplitt og omformer, og kan kjøpes til den nette sum av $144. Det finnes også en rosa versjon, hvis man har mer lyst på den. Jeg har også sett bilder av en i svart og hvitt.

Bilde: Laban

Retro 51 Buzz

Bilde: Goulet Pens

Dette er strengt tatt ikke en fyllepenn, men den tar hele honeycomb-temaet så bokstavelig at jeg kunne ikke la være å nevne den i denne sammenhengen. Ikke bare er dette en honninggul penn med hexagonmønster, men man finner også flere bier gravert og lakkert inn langs hele pennekroppen. På toppen av penna er det dessuten bilde av en bamse som slikker seg om munnen. Retro 51 Buzz er en rollerball-penn, og en veldig god sådan. Prisen ligger dessuten på rundt $40, hvilket gjør den til den billigste penna på denne lista.

Bilde: Goulet Pens

Hvilken av disse pennene liker du best, og kjenner du til flere penner som bruker dette mønsteret?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.