Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Fyllepenna.no er tilbake!

Godt nytt år til alle lesere! Fyllepenna.no er endelig tilbake igjen etter å ha hatt pause siden starten av november. Vi ser fram til å komme i gang med bloggingen igjen nå.

Nyttårsforsetter

Overgangen til et nytt år er alltid spennende, og alltid en mulighet til å starte med blanke ark. Selv har jeg vanligvis en lang liste med nyttårsforsetter. Noen klarer jeg å holde, andre mislykkes jeg med.

Nye Conklin All Americans. F.v.: Walnut, Ebony, Courage Red, Courage Black, Courage White, Reaper. Sistnevnte er en spesialutgave som kan kjøpes kun hos Truphae.

I fjor hadde jeg som mål å ikke kjøpe flere enn fem fyllepenner, men jeg ga meg selv tillatelse til å gå over dette antallet hvis jeg fant Pan-penner, eller hvis det kom nye versjoner av Conklin All American, som jeg samler på. Og gjett om det kom nye versjoner av den! Hele sju nye versjoner, faktisk! Og jeg endte opp med å kjøpe seks av dem (den sjuende står fortsatt på ønskelista). Det ble også noen få Pan-penner. Men hvis jeg trekker fra Pan og Conklin, kjøpte jeg faktisk bare fem andre penner i fjor:

Platinum 3776 Bourgogne
Montblanc Meisterstück 144 Green Striated
TWSBI Diamond 580 Rosegold II
Noodler’s Triple Tail
Leonardo Cuspide Blue Sea

To av de fem pennene (Platinum og Noodler’s) endte jeg dessuten opp med å selge igjen, sammen med nesten tjue andre penner, så alt i alt endte jeg 2020 med færre fyllepenner i samlingen min enn jeg hadde i starten av året.

F.v.: TWSBI Diamond 580 Rosegold II, Montblanc Meisterstück 144 Green Striated og Leonardo Cuspide Blue Sea.

Jeg har ingen store mål om å redusere samlingen ytterligere i året som kommer, men det er fortsatt et mål å holde innkjøpene til et minimum, uten at jeg har satt noen konkrete tall for 2021. Jeg har etter hvert en samling med noen ordentlig gode penner, og har lyst til å fokusere på det jeg har i stedet for å hele tiden prøve å akkumulere mer og mer. Jeg klarer vel neppe å gå hele året uten å kjøpe en eneste ny penn, men det jeg eventuelt gjør av innkjøp skal være nøye gjennomtenkt på forhånd, og ikke noen impulskjøp.

Ellers får jeg flere og flere henvendelser fra folk som ønsker hjelp til å reparere gamle fyllepenner, og dette har blitt en del av hobbyen som jeg setter mer og mer pris på. I året som kommer har jeg planer om å skaffe meg enda mer kunnskap og erfaring rundt reparasjon og restaurering.

Fjorårets Pan-innkjøp. F.v.: 2 stk Pan Formpoint, PAN (har ikke noe annet navn enn Pan. Trolig fra 40-tallet), Pan Diplomat.

Bloggevåren 2021

For bloggen sin del har jeg lyst til å prøve å lage flere videoer enn jeg har gjort før, og det kan godt hende at det kommer noen rene videoinnlegg her i løpet av året, i tilfeller hvor jeg føler at innholdet egner seg bedre i det formatet enn som skriftlige innlegg.

Publiseringsfrekvensen blir litt annerledes i vår enn den har vært før. Selv kommer jeg kun til å ha Søndagssplitten som mine faste innlegg, men jeg satser på å også legge ut andre innlegg nå og da (bare ikke til faste tidspunkter).

Liv kommer til å legge ut Blekkfang på torsdager i partallsuker fra og med førstkommende uke. Kjartan på sin side har signalisert at han kommer til å utvide pausen litt, så det er fortsatt uklart når det eventuelt kommer nye Kjartaniske vers.

Er det noe spesielt dere lesere ønsker at vi skal skrive om i året som kommer? Legg i så fall gjerne igjen en kommentar, eller send en e-post til anders@fyllepenna.no.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.