Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Drep vinteren med oransje!

Vi skriver februar, og selv om det så smått begynner å bli lysere ute, føles det fortsatt som en evighet til vinteren slipper taket. Her i Trondheim er vi også midt i en skikkelig kuldebølge om dagen, med temperaturer den siste uka ned i et par og tjue minusgrader. Selv om mange av oss kanskje begynner å bli lei av vinteren nå, må vi nok holde ut en stund til, og hva er vel da bedre enn å distrahere oss selv med noen sommerlige blekk, penner og andre skrivesaker?

Instagrambrukeren @randomthinks har siden 2015 kjørt en emneknaggkampanje i februar som han kaller #killwinterwithorange. Konseptet er enkelt: del innlegg med oransje skrivesaker (og andre oransje ting) i februar. Motvirk vinterdepresjonene ved å fokusere på en av de varmeste og mest sommerlige fargene.

Er du usikker på hvilke oransje blekk du skal bruke? Her er mine favoritter:

Montblanc Lucky Orange er kanskje et av de – i mine øyne – fineste oransje blekkene på markedet. Det har så og si ingen shading, men har til gjengjeld en av de klareste og mest intense oransjefargene jeg har sett i noen blekk. Det skriver fint i de fleste penner, men hvis det blir liggende en stund i samme penn kan det oppstå mye såkalt splittgørr (nib gunk), hvor vannet i blekket fordamper, og det legger seg klumper av fargepigmenter rundt splitten og lederen. Jeg hadde denne blekk/penn-komboen under hele NaNoWriMo, og brukte pennen kun til å skrive sidetall og ordtall i boka jeg skrev i. På slutten av måneden så den slik ut:

Den skrev fascinerende nok fortsatt helt fint!

Vil man ha en litt mer dempet oransje, kan kanskje Pilot Iroshizuku Yu-yake være det rette blekket. Dette er også et blekk som oppfører seg eksepsjonelt bra, og jeg har aldri opplevd problemer med det. Som andre Iroshizuku-blekk er dette ganske vått, flyter godt i alle penner jeg har prøvd det i, og er lett å vaske ut. Fargemessig er Yu-yake litt gulere enn Luck Orange.

Vi kan ikke ha et blogginnlegg om oransje blekk uten å nevne Diamine Autumn Oak. Dette er et mer rødoransje blekk, med masse shading. På riktig papir, og med en litt våt penn, kan dette blekket variere fra nesten helt rødt, og over til gul-oransje i løpet av en bokstav. Det er et veldig morsomt og fint blekk.

Noodler’s Apache Sunset har noen av de samme egenskapene som Autumn Oak, men er et mye gulere blekk. Dette blekket har også mye fargevariasjon. Apache Sunset er et litt mer krevende blekk, og oppfører seg ikke like godt i alle penner. Jeg har opplevd at det flyter litt dårlig, og tørker inn ganske fort, så det passer best i penner som skriver forholdsvis vått.

Det finnes mange oransje penner på markedet, men dette er de fire jeg har i samlingen min akkurat nå. Conklin All American Reaper er en spesialutgave som er eksklusiv for den amerikanske nettbutikken Truphae Ink. Den kom i 300 eksemplarer rundt Halloween, men er ikke utsolgt enda, så hvis noen har lyst til å sikre seg en, er det fortsatt muligheter til det. Jeg liker kombinasjonen av sort kropp med oransje bånd, og synes denne pennen er en skikkelig tøffing!

Conklin All American Sunburst Orange er en standardutgave, og var en av de første fyllepennene jeg kjøpte meg i en litt høyere prisklasse enn de vanlige starterpennene. Det oransje akrylmaterialet gjør den til en spektakulær penn, og jeg har ofte gitt denne pennen æren for å ha vekket penneentusiasten i meg.

Jeg kjøpte Esterbrook Estie Honeycomb på London Pen Show i oktober 2019, og den har vært i jevnlig bruk siden. Den har perfekt størrelse, vekt og balanse for meg, og skriver behagelig, med en strek som er akkurat passe tykk og våt. Også er det oransje-spettede materialet utrolig vakkert, synes jeg.

Den siste pennen er en Jinhao Shark Pen. Den er på ingen måte noen favorittpenn i samlingen, men jeg har en boks med disse haipennene i ulike farger. De skriver helt greit, men det som gjør disse pennene er hele konseptet med haihodet. Billige er de også, så dette er penner man kan herje og ha det gøy med uten å være alt for redd for å ødelegge.

Det var mine oransje penner og blekk, som skal hjelpe meg gjennom resten av vinteren. Har du noen oransje skriveredskaper?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.