Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – De 15 typene blekkbrukere

Fyllepennbrukere er også blekkbrukere, og blekk er ofte både en billig og morsom del av hobbyen. Men vi er alle forskjellige, og dette gjelder også måten vi forholder oss til blekk på. Gjennom nitid observasjon i ulike grupper og forum på nett, har jeg her kompilert en liste over 15 typer blekkbrukere:

1. Minimalisten 1

Kjøpte seg en flaske Parker Quink Blue (eller et annet, tilsvarende blekk) en gang på åttitallet, og har aldri sett noen som helst grunn til å prøve andre blekk.

2. Minimalisten 2

Har kun én flaske blekk, men i motsetning til minimalisten 1 er hen åpen for å prøve andre blekk. Bare ikke før flasken hen har er tømt.

3. Hoarderen

Den rake motsetningen til minimalistene. Har mer blekk i skap og skuffer enn hen noen gang vil klare å bruke opp, men fortsetter likevel å kjøpe flere.

4. Testeren

Har flere blekkprøver enn hen klarer å telle, men nesten ingen blekkflasker. Elsker å teste alle mulige forskjellige blekk, men har altså nesten ingen favoritter blant dem.

5. Patron-brukeren

Denne er vel ganske selvforklarende. Vedkommende gidder ikke alt styret med å fylle fra flaske, og bruker kun patroner.

6. Komplettisten

Har et skrikende behov for å eie alle blekkene i en eller flere serier, selv om hen ikke egentlig bruker alle. Finner en indre ro når samlingen er komplett, men det varer aldri lenge. Snart har de funnet en annen blekkserie å komplettere.

7. Puristen

En slags blanding av komplettisten og minimalisten 1. Har funnet én blekkserie, eller ett merke hen liker godt, og bruker kun blekk derfra. Er ikke så veldig åpen for å prøve andre blekk.

8. Prøvetakeren

Har opptil flere Col-o-rings med fargeprøver, og passer på å få tatt nye fargeprøver de kan innlemme i samlingen hver gang de er på et pennemøte eller lignende og noen har med seg blekk de ikke har prøvd før. Bruker masse tid på å finne den perfekte måten å lage gode fargeprøver på.

9. Loggføreren

Har en Excel-fil eller en database hvor de sirlig loggfører hvilke blekk de eier, hvilken penn de har fylt med hvilke blekk, når de har skrevet med blekket etc. Hvis det kan loggføres, vil loggføreren finne en måte å organisere det på i dokumentet sitt. Loggføreren liker også å leke seg med grafer og ulike andre måter å framstille denne dataen på.

10. Rotehuet

Bytter konsekvent blekk uten å vaske pennen, og har dermed en haug med blekkflasker som er krysskontaminert med hverandre. Rotehuet har heller ikke noen som helst kontroll over hvilken penn som er fylt med hvilket blekk.

11. Sløseren

Fyller 20+ penner om gangen med forskjellige blekk, og rekker kanskje en eller to korte skriveøkter med hver penn før de stort sett ender opp med å vaske ut nesten alt blekket i samtlige penner noen uker senere. Og så er det på’n igjen.

12. Vinglepetteren

Har et stort utvalg av blekk, men klarer aldri å bestemme seg for hvilke blekk hen skal bruke. Til slutt ender hen vanligvis opp med å fylle av den samme, trygge flaska hver gang.

13. Matchmakeren

Bruker masse tid og energi på å finne blekk som matcher fargen til pennen så godt som mulig. Når hen finner det perfekte blekket er pennen låst til dette blekket til evig tid.

14. Antikvaren

Har fått det for seg at fyllepennblekk uten unntak var bedre før i tida og bruker nesten utelukkende vintage-blekk. Kan sitte i timesvis på eBay og lette opp gamle, uåpnede flasker med blekk.

15. Kjemikeren

Kjemikeren synes ikke fargeutvalget på markedet er godt nok, og foretrekker å blande blekkene sine selv for å finne nye, spennende farger.

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
  1. Eva

    15, det var mange, tenkte jeg. Men jammen var det mye å kjenne igjen her! 😊 Jeg vil gjerne være en matchmaker – så slipper jeg å lure 😊 Takk for morsom post!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.