Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – 10 tegn på at du er en pennesnobb

Jeg har gjennom lang tids forskning og omfattende feltarbeid observert en del pennesnobber, og har kommet fram til en liste med ti punkter som beskriver disse. Mange av oss kan sikkert identifisere oss med noen av punktene, men hvis du i tillegg liker å gi høylydt uttrykk for disse meningene i diverse kommentarfelt på nett, bør det ringe noen varselbjeller. Da er det nemlig godt mulig at du er en vaskeekte pennesnobb.

1. Du er ikke interessert i stålsplitter

Stålsplitter er for menigmann og de som er mindre verdt enn deg. Det er gull som gjelder, eller kanskje du kan strekke deg til palladium-splittene til Visconti. En ting er i hvert fall sikkert: da Visconti lanserte sin Homo Sapiens Evolution, og valgte å utstyre den med stålsplitt, ble du oppriktig skuffet, og Deltas Fusion-splitt, som består av både stål og gull, satte i gang noen konflikterende følelser.

2. Du har liten forståelse for andre folks økonomiske begrensninger

Hvordan kan man ha fyllepenn som hobby, og se seg fornøyd med Lamy Safari eller TWSBI Eco? Du blir personlig fornærmet når du treffer folk som synes en penn til under 1000 kroner er “helt perfekt”. De må da skjønne at en Montblanc Writer’s Edition er mye bedre! Og rent økonomisk handler det da tross alt bare om prioriteringer. Ærlig talt!

3. Du investerer i penner

Du kjøper spesialversjoner som du aldri bruker, i håp om at de vil stige i verdi etter hvert som de går ut av produksjon. Ofte lar du dem ligge i originalinnpakningen, for at ikke verdien skal synke. Du har et eget skap fullt av uåpnede gamle pennebokser som til din store skuffelse fortsatt går for akkurat det samme (eller til og med mindre) som da de var nye.

4. Du er opptatt av luksus og status

Du er kanskje til og med mer opptatt av det enn hvor godt pennen skriver. Du liker å vise fram pennen, og går gjerne med den lett synlig i skjortelomma, men du bruker den egentlig ikke så veldig mye. Pennen skal dessuten helst være individuelt nummerert, starte med “M” og slutte med “ontblanc”.

5. “Vintage fleks er bedre”

Hver gang noen gir uttrykk for hvor mye de liker Omniflex-splittene eller Noodler’s sine splitter, kjenner du en kløe etter å påpeke at vintage flex er mye bedre. Jada, du har helt rett i det, men må du kommentere det hver bidige gang?

6. Nekter å godta omformere som en fullverdig fyllemekanisme

Det er ikke en ordentlig fyllepenn før den har en innebygd fyllemekanisme. En omformer er bare en glorifisert patron, dermed basta! Aller helst skal det være en eller annen eksotisk fyllemekanisme som ingen bruker lenger, som Parker Vacumatic, Sheaffer snorkelfyller eller Montblanc teleskopfyller.

7. Du regner ikke penner produsert i Kina som fullverdige fyllepenner

Du har gjerne en del kinesiske penner liggende å slenge i skap og skuffer, men du anser dem ikke som en del av samlingen din. Du mumler noe om “masseproduksjon” og “utnyttelse av fattige arbeidere”, men har vel egentlig ikke helt klart for deg hvorfor du mener disse pennene ikke er gode nok til å inkluderes i samlingen.

8. Du er veldig nøye med blekkene du bruker

De skal helst være blandet av blinde munker i et myteomspunnet fjellkloster i Japan, og komme i små håndlagde designerflasker som koster en formue per stykk. Du kan til nød ta til takke med Pilot Iroshizuku. Også Montblanc da, selvfølgelig.

9. Montblanc, Montblanc og Montblanc

Alt som kommer fra den tyske penneprodusenten er tilnærmet guddommelig. Alt annet kjemper i beste fall om andreplass, eller x-plass, der x er antall penner Montblanc noen gang har laget pluss én.

10. Du ser ned på folk som ikke bruker fyllepenn

Er det en kulepenn du ser? Du fnyser høyt, og går i en annen retning, og du humrer nedlatende når noen finner på å skryte av Staedtler-filtpennene sine. Det som ikke kan skrives med fyllepenn er ikke verdt å skrive, og det som er skrevet med noe annet enn fyllepenn er ikke verdt å lese. Ferdig snakka!

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.