Loading...
Uten kategori

Skriveredskaper jeg bruker på jobb

Jeg har flere ganger her på bloggen vist frem hva jeg skriver med på fritiden, men har vel egentlig aldri skrevet noe særlig om hvilke kontorrekvisitaer jeg bruker på jobb. Tenkte derfor å vise fram noe av det jeg har på pulten på kontoret, og si litt om hvordan jeg bruker det.

Noe av det er av typen “det vi har på rekvisittlageret er ikke godt nok, så jeg velger å heller kjøpe ting selv”. Men vi har da noen bra ting på rekvisittlageret også. Jeg er spesielt fornøyd med at vi faktisk har Oxford-bøker og Pilot V-pen på lageret. Og så er det et par ting som jeg rett og slett arvet etter at hun som hadde jobben og kontoret mitt før meg gikk av med pensjon. 

For ordens skyld: jeg er førstekonsulent på NTNU Institutt for musikk. Her gjør jeg mye forskjellig, men har blant annet ansvaret for timeplaner, romplaner og eksamen på utøvende musikk, samt noe ekspedisjon.

Fisher Bullet, Palomino Blackwing Volumes og Massdrop Blue Titanium AAA Flashlight. Jeg går alltid med disse tre i lomma, og spesielt blyanten bærer kraftig preg av å ha blitt gnidd mot nøkler og andre ting. Det meste av lakken er borte, viskelæret er slitt ned, og og metallet viser tydelige tegn på slitasje. Jeg elsker det! Jeg bruker ikke blyanten så veldig mye, men Fisher-pennen kommer ofte godt med når jeg skal ta kjappe notater eller lignende. Lommelykten er heller ikke veldig mye brukt, men har vist seg å være utrolig praktisk en gang i blant.

Montblanc-etui med tre fyllepenner. Det varierer hvilke fyllepenner jeg har med på jobb, men det er vanligvis tre penner, og da det er det dette etuiet jeg bruker. (Pennene på bildet er TWSBI Diamond 580 RGII, Visconti Homo Sapiens Bronze Age og Montblanc Meisterstück 144 Green Striated).

2 stk. Elemental Paper notatbøker i A6 m. Tomoe River-papir. Jeg kjøpte disse nylig, og har bare så vidt begynt å bruke dem. Den røde boken har prikker, og den blå linjer, og tanken er å bruke dem til alt av smånotater når jeg ikke sitter på kontoret. Bøkene er små nok til å putte i lomma, og er derfor ganske praktiske å ha med seg rundt omkring.

Caran d’Ache Genius 353 HB blyant, UNI 303 0.7 blyantpenn og Parker Vector kulepenn. Jeg må innrømme at jeg bruker disse tre mye mer til å fikle med, enn å faktisk skrive med, ettersom jeg har andre redskaper jeg foretrekker til skriving. Kulepennen og blyantpennen er arvegods etter den forrige som hadde kontoret mitt, og jeg tok vare på dem fordi de var litt mer “ordentlige” enn de fleste andre pennene som lå igjen der da jeg tok over. Jeg liker designet og fargen på blyantpennen veldig godt. Blyanten er det jeg selv som har tatt med. Den har en stylus for touchskjermer i enden, og jeg tenkte den kunne være praktisk å ha på kontoret, ettersom jeg hadde touchskjerm på jobblaptopen min. Dessverre fungerte den ganske dårlig på den skjermen, i tillegg til at jeg har endt opp med å egentlig aldri bruke touchskjerm-funksjonen på datamaskinen, så blyanten ligger stort sett ubrukt.

Pilot V-pen, blå, medium. Jeg klarte å overbevise bestilleren vår om å kjøpe inn et par pakker med Pilot V-pens til rekvisittlageret for noen uker siden. Stort sett bruker jeg de tre pennene i Montblancfuteralet når jeg skal skrive ting på jobb, men av og til er denne veldig praktisk til smånotater her og der. Det er også veldig greit å ha en penn som bare kan ligge på skrivebordet og kastes litt rundt, eller for den saks skyld lånes bort. Og den skriver egentlig latterlig godt til å være en penn fra rekvisittlageret.

Pilot Rexgrip 0.7 kulepenn – blå. Denne er først og fremst en utlånspenn, som brukes hvis jeg har folk inne på kontoret mitt som trenger å notere noe kjapt, men som ikke har med egen penn. Når det kommer til engangskulepenner er dessuten disse blant de bedre, synes jeg, og fint på linje med de mer kjente Pilot G2 rollerball-pennene.

Oxford skriveblokk i A5 – linjert. Jeg er veldig fornøyd med at vi har disse på rekvisittlageret. Oxford-papiret er veldig fyllepennvennlig, og bøkene er praktiske. Sidene er linjerte, med gode marger på begge sider, og et eget felt øverst for overskrifter. Denne boka brukes til absolutt alt, så på den ene siden kan det være en liste over ting jeg må huske å gjøre, mens den neste kan være full av drodling. Boka er en av de viktigste gjenstandene på kontoret mitt.

Staedtler Textsurfer Classic merketusjer i 8 farger. Disse er et must, spesielt når jeg sitter med eksamensarbeid (eksamensperioden på utøvende musikk er i praksis en fireukers “eksamensfestival” med 2-300 individuelle spilleeksamener, og en relativt kompleks affære å planlegge). Gjennom semesteret skriver jeg jevnlig ut siste utkast av eksamensplanen, og går gjennom med merketusjer og forskjellige fargekoder ut fra hva som gjenstår å gjøre med de ulike oppføringene i planen. Fargekoder gjør det lettere å gå tilbake senere og se kjapt hva som må gjøres. Når eksamensperioden er i gang pleier jeg å henge eksamensplanen på veggen, og bruke en farge til å markere eksamenene som har vært, og en annen farge for å markere at jeg har fått inn vurderingsprotokollen fra sensorene. Dermed har jeg oversikt hele tiden.

Sprittusjer – Edding 2000 (rød) og Penol 700 (blå). Disse brukes ikke så veldig mye, men er praktiske for å lage kjappe, impromptu oppslag til dører eller tavler.

Staples Oops! Correction Roller. Dette er den beste korrekturlakkdingsen jeg har vært borti. Den har en klikkmekanisme slik at man kan ta inn tuppen, og dermed slippe å komme borti andre ting med korrekturteipen. Den har også en praktisk klips (som jeg riktig nok aldri har brukt), er god å holde, og tar liten plass.

Liten brytebladkniv fra Clas Ohlson. Jeg kjøpte en pakke med tolv slike kniver på Clas Ohlson, og tok med en av dem på jobb. Veldig greit å ha til å åpne pakker, skjære kartong eller teip osv.

Savoy saks. Er ikke så mye å si om denne. Ethvert kontor må jo ha en papirsaks, men det er egentlig sjelden jeg bruker den.

Almanakkforlaget – Do Epic Shit – 20/21, med svart cover. Coveret er laget til en helt annen almanakk, med limt rygg. Med de store ringene i ryggen på denne almanakken kan det ikke lukkes, men det har ikke noe å si, for den ligger bare åpen på pulten min uansett, oppslått på dagens dato. Jeg liker disse almanakkene såpass godt at jeg pleier å kjøpe den selv, og ta med på jobb, ettersom den ikke ligger i bestillingssystemet vårt. Den har én side per dag, og er litt større enn A6. Perfekt størrelse til at jeg stort sett får plass til alle dagens gjøremål, selv på travle dager. Papiret tåler også fyllepenn høvelig godt. Jeg vurderer å gå over til Hobonichi, men den er ganske mye dyrere enn denne, så vi får se.

Grieg årskalender i A4. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten denne kalenderen. Den brukes til å kjapt slå opp datoer, ukedager, ukenummer, helligdager etc. Helt uvurderlig når man jobber i administrasjonen på et universitet. Det hender også at jeg tar kopier av den for å skrive på når jeg grovplanlegger litt komplekse eksamensperioder og slike ting.

Rosa beskjedblokk i A6 fra Emo. Jeg bruker denne hvis jeg skal skrive ned korte beskjeder til andre. Ikke fyllepennvennlig for fem flate øre, men ganske praktisk.

Et utvalg av diverse Post-It-blokker. Jeg bruker disse overraskende lite, men av og til trenger man en lapp som kan klistres et sted, og da er det disse som gjelder. De er heller ikke fyllepennvennlige i det hele tatt, så her er det best å bruke andre skriveredskaper.

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
 1. Jan Petter

  Hei! Har akkurat oppdaget denne bloggen, og er i ferd med å “sluke” den! Jeg har et par spørsmål: Får du kjøpt Tomoe River-notatbøker (gjerne med sider som kan rives ut) i Norge? Hvor kjøpte du Elemental Paper-bøkene dine?

  1. Anders Kristiansen

   Takk for kommentar! Tudos.no er en norsk nettbutikk, og de har Tomoe River-papir. Elemental Paper-bøkene kan kun bestilles fra deres egen nettside: https://elementalpaper.com/
   Anbefaler å ikke vente for lenge hvis du skal sikre deg noen av dem, ettersom de har sluttet å produsere bøker nå, og kun selger ut restopplaget.
   Hvis du er interessert i å se hva som finnes der ute av Tomoe River-papir, skrev jeg et blogginnlegg hvor jeg listet opp 17 forskjellige notatbøker her: https://fyllepenna.no/sondagssplitten-17-notatboker-med-tomoe-river-papir/

 2. Jan Petter

  Hei, og takk for svar!
  Fant noen Oxford-bøker på den lokale dagligvarebutikken som jeg likte papiret i. Jeg venter nok litt med Tomoe River-bøker en stund til. Jeg har akkurat kjøpt to brukte, relativt gamle Cross-penner som har veldig gode splitter, og jeg prøver meg fram. Har ikke skrevet med fyllepenn siden jeg hadde en eksperimentell periode i videregående og fikk tak i en billig Lamy-penn som jeg ødela på en eller annen måte…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.