Loading...
Penner ute i verden

Penner ute i verden – Inglourious Basterds

Tarantino-filmen “Inglourious Basterds” har en åpningsscene hvor vi stifter bekjentskap med S.S.-offiseren Hans Landa. Scenen utspiller seg i en liten hytte, hvor Landa snakker med en fransk bonde. Underveis i samtalen tar han fram papir, et blekkhus og en fyllepenn. Han fyller pennen, og noterer.

Selv om pennen tar mye oppmerksomhet i scenen, får vi aldri se den så veldig godt. Jeg har ikke klart å finne ut hvilken fyllepenn dette er, men den er åpenbart en trykknappfyller, og det er ganske tidsriktig når handlinga er lagt til andre verdenskrig. Blekkflasken derimot, er en moderne Pelikan 4001-flaske. Så vidt jeg har funnet ut ble disse flaskene introdusert på 60- eller 70-tallet (korriger meg hvis jeg tar feil her). Det var heller ikke vanlig med plasttopp på blekkflasker på 40- tallet. Vanligvis brukte man metall eller kork i stedet.

En annen ting man kan legge merke til i denne scenen er at Landa fyller pennen, men tørker ikke av splitten etterpå. Litt senere får vi et kort nærbilde av splitten, og da er den helt ren. Litt filmmagi der, altså.

Er det noen som vet hvilken penn dette er?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.