Loading...
Uten kategori

Nytt på Fyllepenna.no

Velkommen tilbake til Fyllepenna.no! Jeg håper alle har hatt en nydelig sommer. Selv har jeg ikke lagt ut nye blogginnlegg i juli, men det betyr ikke at jeg ikke har jobbet med bloggen. Tvert imot! Det er noen nye ting på Fyllepenna.no nå, som enkelte kanskje har oppdaget allerede.

Jeg har blant annet laget en logo! Til å begynne med var jeg veldig usikker på hva slags logo jeg ville ha. I de første skissene jeg tegnet prøvde jeg å inkorporere en pennesplitt i logoen, men det føltes litt som en klisjé, og ettersom navnet på bloggen egentlig sier alt om hva den handler om var det heller ikke nødvendig med en logo som illustrerte det. Så begynte jeg å tenke: hva ville jeg oppnå med logoen? Hva er unikt med Fyllepenna.no? Vel, det er en norsk nettside om fyllepenner, så jeg ville spille på det, og gjerne gjøre den litt retro. Tankene gikk umiddelbart til de norske Pan-fyllepennene. Pan-logoen er jo ikke så veldig spennende, men P-en og N-en har utstikkere som er ganske stilige, og som nesten ser ut som fartsstriper. Jeg ville inkorporere noe lignende i min logo. Så snart jeg hadde funnet ut av det, gikk det ganske raskt å tegne opp et førsteutkast, og da det var klart fikk jeg en idé om å bruke de samme fargene som på gamle flypost-konvolutter: blått og rødt, og vips! så var logoen ferdig. Jeg synes den ble riktig så fin, om jeg skal få si det selv, og jeg liker at inspirasjonen kom fra et norsk fyllepennmerke, som også har blitt et av fokuspunktene i min egen pennesamling det siste året.

Jeg har også laget en egen Facebookside for Fyllepenna.no. Jeg har pleid å legge ut alle blogginnleggene på gruppa Pen Addicts Norway på Facebook, og det har fungert fint, men det kommer med noen begrensninger. Med en egen Facebookside har jeg litt større frihet. Jeg kommer nok til å fortsette å dele innlegg på Pen Addicts-gruppa også, i hvert fall søndagssplittene, men hvis man vil være sikker på å få med seg alt kan det være lurt å følge den nye siden. Jeg har lagt klikkbare ikoner til Facebook og Instagram øverst til høyre på bloggen, så det går an å klikke på dem for å komme til de to sosiale media-kontoene.

Jeg har laget en ny fane øverst på nettsiden som heter Arkiv. Med det bloggoppsettet jeg har nå vises kun de ti siste innleggene på forsiden, og når man skriver tre innlegg i uka forsvinner de med andre ord ganske raskt. Jeg har savnet en mulighet til å lettere bla i gamle innlegg, og det er her Arkiv-siden kommer inn. Her ligger det en oppdatert liste med samtlige blogginnlegg på én side. Den ligger i en tabell, slik at man kan sortere etter dato, tittel eller kategori. Det er også et søkefelt øverst på siden.

Den kanskje største nyheten på Fyllepenna.no er at jeg har laget en nettbutikk! Du finner den ved å klikke på fanen øverst på nettsiden, eller ved å gå direkte til fyllepenna.no/shop. Nettbutikken er først og fremst ment som en bruktbutikk, men det kan hende det kommer noen nye produkter der også med tid og stunder. Dette er work in progress, så jeg vet ikke akkurat hva nettbutikken ender opp med å bli enda. Vareutvalget vil i hvert fall variere en god del, så følg med!

Når det gjelder publiseringsplanen for høsten, så er det noen endringer her også. Søndagssplitten består, som en arena hvor jeg kan skrive om alt fra historie, tips, triks og gjør-det-selv-artikler angående fyllepennhobbyen, og andre refleksjoner over ditt og datt. De to andre faste spaltene, derimot, endrer seg litt. På tirsdager kommer jeg til å legge ut “Ukas blekk”. Jeg har hatt for lite fokus på blekk tidligere, og ønsker å gjøre noe med dette. Jeg tror ikke det kommer til å bli fullskala blekkomtaler, men heller korte innlegg hvor jeg prøver å vise fram det aktuelle blekket uten å nødvendigvis skrive så mye om det. På torsdager kommer “Ukas penn”, som kan bli både test av fyllepenner, og omtaler av spesielle penner jeg ikke har fått prøvd selv.

“Ukas drømmepenn” utgår med andre ord. Dette har på mange måter vært en todelt spalte – noen ganger har jeg brukt den til å dele info om nye penner på markedet, og andre ganger har jeg skrevet om spektakulære penner langt over prisklassene de aller fleste av oss opererer innenfor. Noe av dette vil muligens inngå i “Ukas penn”, men jeg har etter hvert kommet fram til at disse to kategoriene gjør seg bedre som rene Facebookstatuser, så jeg kommer til å bruke Facebooksiden til å dele denne type informasjon framover.

Jeg tror disse endringene bidrar til å gjøre bloggen bedre, og ser frem til å komme i gang med nye innlegg. Hvis dere som følger bloggen har tips, ønsker, forslag, ris eller ros, er jeg som alltid veldig mottakelig for dette. Jeg er stadig på utkikk etter ideer som kan gjøre bloggen bedre, og jeg har laget denne nettsiden for å være en ressurs til det norske fyllepennmiljøet. Jeg setter derfor veldig pris på tilbakemeldinger fra dere, enten det er snakk om noe dere lurer på om fyllepenner (det er helt sikkert flere som lurer på det samme), konkrete ideer til blogginnlegg, funksjoner på nettsiden etc. Ingen forslag er for dumme!

Håper dere liker de nye tingene! Jeg sparker i gang høsten med en ny søndagssplitt førstkommende søndag (4. august), og deretter går det slag i slag med tre nye innlegg i uka.

Hilsen Anders

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.