Loading...
Nylig fylt

Nylig fylt – Uke 3

Det ble fem penner og blekk, og fem nye tegninger, i forrige uke. Jeg fortsetter å jobbe meg gjennom Diamine-samlingen:

17. januar: Narwhal Nautilus Pelagia Noctiluca – Diamine Aurora Borealis

Her fortsatte jeg med fremgangsmåten jeg hadde i slutten av uka før, og startet tegningen med å lage noen blekkflekker med fingeren på papiret. Deretter plasserte jeg ut noen kjappe sirkler med pennen, og laget streker mellom dem. Og det er vel egentlig denne tegningen.

18. januar: TWSBI Diamond 580 RGII – Diamine Tyrian Purple

Her startet jeg med å dryppe noen dråper blekk på papiret, og så blåse det utover. Deretter fylte jeg opp åpenrommene med skraverte felter. Jeg synes resultatet ble ganske stilig, og ser nesten ut som et slags bykart. Jeg liker fargevariasjonene i dette blekket.

19. januar: Leonardo Cuspide Blue Sea – Diamine Steel Blue

Jeg likte ideen med å blåse blekk utover papiret, så jeg gjorde det samme denne dagen. Da jeg etterpå satte meg med pennen for å gjøre noe mer med dette bildet, klarte jeg ikke å finne noe som jeg følte ville gjøre tegningen bedre. Den føltes allerede komplett, så jeg tegnet bare opp en ramme, og det var det.

20. januar: Brage Rygh Churchill – Diamine Saddle Brown

Dette er kanskje den første tegningen jeg har laget hittil hvor jeg har følt at jeg faktisk nærmet meg surrealistisk automatisme, som jeg nevnte i årets første søndagssplitt. Jeg følte at jeg klarte å koble ut hjernen litt mens jeg holdt på, og det ble en form for meditativ tegning uten at jeg tenkte over hvor neste strek skulle plasseres.

21. januar: Conklin All American Yellowstone – Diamine Jade Green

Jeg prøvde dette blekket i to andre Conklin All Americans først, og begge viste seg å ikke fungere som de skulle. Dermed var jeg ganske irritert og lei da jeg til slutt fylte denne pennen og skulle begynne å tegne. Jeg startet med å legge splitten med pustehullet ned mot arket, slik at det kom blekk ut av det, og så dro jeg det utover med oversiden av splitten. Deretter tegnet jeg omriss på blekkfeltene jeg hadde på papiret, og noen veldig kjappe streker på tvers.

Ting jeg har sett på nettet denne uka

Jeg tenkte å begynne med noe som jeg ser at mange andre bloggere også gjør, nemlig å dele lenker til artikler, blogginnlegg, Youtube-videoer og liknende som har fascinert meg i uka som har gått, og som jeg tror bloggens lesere også kan ha glede av. Her er noen ting jeg har funnet på internett den siste uka:

Tips til hvordan man kan få mest mulig ut av dagboken sin hos Art of Manliness: The Right and Wrong Way to Journal.

Interessante tanker om håndskrift/håndskriving fra Anthony Newman hos UK Fountain Pens: Thoughts on Handwriting.

Den finske Youtube-kanalen Odd Tinkering, som restaurerer en masse gamle ting som de fleste trolig ville avskrevet forlengst, blant annet en rusten gammel Boston blyantspisser:

Så ramla jeg over denne videoen fra kanalen Plaid Crafts som viser hvordan man kan bruke en rissefjær:

Den pirret nysgjerrigheten min, og jeg prøvde å gjøre litt research om rissefjær, når de ble funnet opp, hva de opprinnelig ble brukt til, osv. Wikipedia har bittelitt informasjon om denne pennetypen, og dette er et av få tilfeller jeg har funnet hvor faktisk den norske wikipedia-artikkelen er mer innholdsrik enn den engelske, skjønt begge er ganske sparsommelige. Oppføringen om rissefjær i Store norske leksikon er forøvrig bare en vits, og gir absolutt ingen informasjon. Videoen satte i gang en kveld med google og oppslagsverk, i et forsøk på å finne ut litt om historikken til denne typen penner, men det viste seg å være veldig vanskelig å finne noe som helst, så det får være et framtidig lite forskningsprosjekt.

Til slutt har vi denne koselige dokumentaren om George Booth, som har vært vitsetegner for The New Yorker i en mannsalder:

Jeg liker den lune og subtile humoren hans. Jeg kjente ikke til ham før jeg så dokumentaren, men den fikk meg til å sjekke ut flere av tegningene hans. The New Yorker har forøvrig mange fine dokumentarer på Youtube-kanalen sin, så den er verdt å sjekke ut!

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.