Loading...
Nylig fylt

Nylig fylt – uke 1 og 2

Som jeg skrev i blogginnlegget mitt nå på søndag, prøver jeg for tiden en ny morgenrutine på hverdagene.

Den går ut på at jeg fyller en penn, og lager en tegning med pennen. Jeg stiller ingen krav til tegningen, det kan være bare kruseduller og drodling, eller de kan ha en mer gjennomført idé bak seg, men det skal være minst en side med tegning. Målet er å bare ha det gøy med penn og blekk, leke, utforske og eksperimentere. Det er en måte å bruke kreativiteten min på uten å kjenne på noe prestasjonsangst.

Boken jeg bruker er en skissebok fra Moleskine, i B5-størrelse (19×25 cm). Moleskine har ikke det mest fyllepennvennlige papiret, og i noen tilfeller blør blekket gjennom, men på mange måter liker jeg det i en bok som dette. Den skal ikke være så ren og fin. Noen av tegningene kommer til å være kjempedårlige. Det er en bok hvor jeg kan tillate meg selv å la ting være stygt, om det er det som blir resultatet. Og skulle det blø gjennom, ja, da blir gjennomblødningen en del av den neste tegningen også, som man kan se på et par av bildene i dette innlegget.

Jeg skal prøve å legge ut et nytt Nylig fylt-innlegg hver tirsdag framover, men tar høyde for at det kan være enkelte uker hvor tiden ikke strekker til, og hvor jeg samler opp for et par uker av gangen. Vi får se. Her er i hvert fall de første ti pennene fra i år, med noen korte kommentarer under hvert bilde:

2. januar: Conklin All American Lapis Blue – Diamine Misty Blue

Denne første tegningen bærer preg av at jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre. Er ikke så veldig fornøyd med den, men den viser i hvert fall frem egenskapene i blekket, om ikke annet.

3. januar: Esterbrook Estie Oversize Honeyomb – Diamine Vermillion

Denne tegningen ble en kombinasjon av flere ideer. Jeg startet med noen ujevne streker som gikk fra kant til kant på arket, og så prøvde jeg å finne ulike måter å fylle disse horisontale feltene på.

4. januar: ASC Gladiatore Medio Arco Bronze – Diamine Burnt Sienna

Har ikke så mye å si om denne tegningen, egentlig. Jeg startet med å streke opp de ulike fasongene i full fart, og så forsterket jeg omrissene og skraverte innsiden av dem.

5. januar: Montegrappa Extra 1930 Shiny Lines/Dove – Diamine Earl Grey

Denne tegningen startet med en uavbrutt strek som snirklet og krusedullet seg fra det ene hjørnet på arket og ned til det motsatte hjørnet. Deretter prøvde jeg å finne og framheve interessante fasonger jeg fant i krusedullene.

6. januar: Onoto Magna Tortoiseshell – Diamine Macassar

Her startet jeg bare øverst i venstre hjørne, og laget en slags labyrint av snirkler ned til det høyre hjørnet. Alle greinene kan følges hele veien tilbake til det øverste venstre hjørnet.

7. januar: Montegrappa Mosaico Barcelona – Diamine Marine

Her begynte jeg bare med noen sirkler, og så ble tegningen til ut fra det. Til slutt skraverte jeg bakgrunnen for å få mer kontrast på arket, og synes egentlig resultatet ble ganske tøft.

10. januar: Fountain Pen Revolution Himalaya V2 – Diamine Woodland Green

Her slet jeg med å få pennen til å virke som den skulle, så jeg endte til slutt opp med å riste pennen over arket, slik at det sprutet litt blekk, så ble nesten hele tegningen til ved at jeg førte splitten gjennom de våte stedene på arket for å få blekk til den. Det var den eneste måten å få pennen til å skrive på. En stund etter at tegningen var ferdig skrev plutselig pennen helt fint, og det har den også gjort siden. Av og til må man bare omfavne uforutsigbarheten i noen av disse indiske pennene… Tegningen ble et salig kaos, men jeg liker den egentlig litt også.

11. januar: Visconti Homo Sapiens London Fog – Diamine Imperial Blue

Hva i all verden tenkte jeg på her? Kanskje den minst vellykkede tegningen av alle i dette innlegget. Men jaja. Legg også merke til Diamine Woodland Green-flekkene, som blødde gjennom etter alt styret med FPR-pennen dagen før.

12. januar: Conklin Mark Twain Demonstrator Red/Silver – Diamine Pink

Det dårlige lyset bildet er tatt i ødelegger litt her, og får blekket til å se lakserosa eller oransje ut. Det tok flere dager før jeg faktisk så tegningen i ordentlig dagslys, og oppdaget at blekket er mye mer Disney-prinsesse-rosa enn det som framkommer her. Fin farge, uansett! Grunnideen her var bare å eksperimentere med krysskravering. Også her har vi spor etter Diamine Woodland Green.

13. januar: Aurora 88 Anniversary Yellow Flex – Diamine Amber

Jeg liker gulfargen og fargevariasjonene i dette blekket. Jeg startet tegningen med å dyppe fingeren i blekket og lage noen former på arket, så tegnet jeg opp omriss, rammer og fyll med pennen etterpå. Synes resultatet ble ganske vellykket.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.