Loading...
Nylig fylt

Nylig fylt – April 2021 – “Utsøkt lik”

Da var det jaggu meg gått en måned siden sist jeg vasket og fylte pennene mine, og det er på tide å finne fram penner og blekk til april!

Som noen av bloggens lesere kanskje husker, fylte jeg med alle blekkene i Diamine Music-settet sist, og valgte penner som jeg følte passet til de blekkene. Denne gangen gikk jeg for en helt annen tilnærming til det, og fant ut at jeg ville prøve noe nytt. Jeg tok alle Col-o-ring-blekkprøvene mine av ringene, og la dem i en boks. Etter å ha rotet litt rundt oppe i boksen trakk jeg ti helt tilfeldige blekk fra den. Deretter ga jeg alle brukspennene i samlingen min et nummer, og brukte en tilfeldig-nummer-generator til å velge en penn til hvert blekk.

Det er med andre ord HELT tilfeldig hvilke penner jeg har fylt, og ikke minst hvilke blekk jeg har fylt dem med.

Dette var overraskende skummelt, på flere måter. Dette er jo pennene jeg skal skrive med gjennom den neste måneden, og det å ikke ha kontroll på hvilke penner og blekk jeg skal bruke var rett og slett litt ubehagelig. Ikke minst fordi jeg tross alt har både penner og blekk i samlingen som jeg ikke liker så godt, og det var heller ikke gitt at det ville bli noen god match mellom penn/blekk. Noen av pennene mine er dessuten litt kresne på hvilke blekk de liker, så det var også en viss risiko for å få kombinasjoner som rett og slett ikke fungerte. Foreløpig er de helt nyfylte, så hvor godt blekkene fungerer i disse pennene i det lange løp vet jeg ikke enda, men det kan bli spennende å se. På dag én virker det i hvert fall som at alle skriver som de skal.

Uansett: det endte til slutt opp med et ganske fint utvalg av blekk og penner, noen favoritter, og noen jeg ikke har brukt på lenge. Litt av målet med dette eksperimentet var nettopp å gjenoppdage penner og blekk jeg ikke har brukt på lenge, og kanskje finne noen nye kombinasjoner. Vi får se hvilke av dem som blir mest brukt i måneden som kommer.

Tekstene jeg har brukt er alle pangrammer, altså setninger hvor alle alfabetets bokstaver er i bruk. Det føltes riktig å bruke disse surrealistiske setningene når hele utvalget av penner og blekk denne måneden er en slags “utsøkt lik”-lek. Her er resultatet:

Conklin All American Sunburst Orange – Krishna Brown Pink

Montegrappa Copper Mule – DeAtramentis Archive Ink

Conklin All American Old Glory – Robert Oster Terracotta

Leonardo Cuspide Blue Sea – Pilot Iroshizuku Tsukushi

Onoto Magna Tortoiseshell – Robert Oster Maroon 1789

TWSBI Diamond 580 RGII – Monteverde Sweet Life Birthday Cake

Platinum Plaisir Green – Monteverde Sweet Life Keylime Pie

Montegrappa Extra 1930 Shiny Lines/Dove – Pelikan Edelstein Jade

Pelikan M800 Stone Garden – Pelikan Edelstein Aquamarine

Faber-Castell Basic – Waterman Inspired Blue

Jeg sverger på at det var Waterman Inspired Blue jeg fylte i den siste pennen, men jeg tror den var dårlig vasket etter at jeg brukte den sist (evt. ikke vasket i det hele tatt…), for da jeg begynte å skrive med den nå ble teksten helt svart, og så har den blitt gradvis lysere etter hvert. Litt irriterende, ettersom Inspired Blue er et veldig fint blekk, men jeg gadd ikke å vaske pennen og prøve på nytt.

Fyllepenna.no tar påskeferie nå, og det kommer derfor ikke noen søndagssplitt søndag 4. april. God påske til alle lesere!

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.