Loading...
Uten kategori

En mester i arbeid – Harumi Tanaka

I dag vil jeg dele en video med dere. Den er fra serien “Modern History of Writing”, og viser hvordan Harumi Tanaka lager en Hakase-penn:

Jeg synes videoer som dette er vanvittig fascinerende. Den viser en mester i arbeid, og et helt liv med erfaring gjør at han får dette til å se veldig enkelt ut, selv om det slett ikke er det i det hele tatt.

Legg spesielt merke til alle de spesiallagde knivene han bruker. Jeg er også veldig fascinert over dreiebenken hans. Det ser ut til at han kan bytte mellom å betjene den med en motor, og med pedaler som tar den saktere fram og tilbake slik at han kan lage gjengene i pennen.

Hakase har også sluppet en egen video (eller strengt tatt bildemontasje) hvor de viser hele prosessen:

De er bedre på å lage fyllepenner enn de er i engelsk…

Hakase lager svært eksklusive custom fyllepenner på bestilling, og oppgir at de har en ventetid på rundt 11 måneder. Når man bestiller fra dem fyller man ut et detaljert 2-siders skjema. I skjemaet blir man spurt om hvor stor man vil at pennen skal være, om man liker å skrive med hetta postert bakpå pennen, hvilken splittype man ønsker, hvor på pennen man holder når man skriver, vinkel mot papiret, hvor hardt man skriver, hvor fort man skriver og så videre. Man blir også bedt om å sende inn en prøve av håndskriften sin. En Hakase-penn er ikke billig, men du får en penn som er tilpasset akkurat dine ønsker og behov. Jeg vet ikke om noen andre pennemakere som går såpass nøye til verks for å kartlegge kundens behov.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.