Loading...
Omtaler

Caran d’Ache Justice League Batman

“Hellige pennesplitt, Batman! Enda flere Caran d’Ache-penner!?”
Vi begynner å nærme oss slutten på Caran d’Ache-uka her på Fyllepenna.no, og det er på tide å ta det opp et hakk eller to. La oss gå over til en av special edition-modellene deres: Justice League Batman.

Justice League-pennene er i grunnen bare oppspritede Léman-penner. De har samme fasong, samme splitt og samme fyllemekanisme (patron/omformer), men prismessig er de over dobbelt så dyre, og ligger til 15.000 kroner på Tudos.

Batman-penna er dekorert med noen fantastisk intrikate graveringer i sparre-mønster, som får den til å fremstå som kevlar-drakta til den kappekledde superhelten. Pennekroppen er av messing, og er lakkert svart. I motsetning til Léman-pennene jeg skrev om tidligere denne uka er den ikke lakkert glatt, så det er masse tekstur i pennekroppen som gjør den til en ordentlig tøffing. Ende- og toppskruene er glatte, og inspirert av Batmans støvler og hansker. Klipsen, grepseksjonen og splitten har et keramisk belegg som er lagt på ved hjelp av PVD (physical vapor deposition). Hettebåndet er lasergravert med “Caran d’Ache”.

Penna er altså i utgangspunktet svart, men man kan likevel oppleve en del bronsetoner når man snur og vender på den. Personlig liker jeg farger, og er ikke så veldig glad i svarte penner, men denne penna er utrolig fascinerende, og en sjelden svart penn jeg faktisk godt kunne ha tenkt meg å eie selv. Det er lett å fortape seg i det hypnotiske mønsteret som dekker størstedelen av penna. Det er noe veldig taktilt over den som også gjør den til en morsom penn å håndtere, og ikke minst skrive med. Dette er ikke en penn man fyller med fargesprakende glitterblekk. Noe annet enn et kullsvart blekk kommer til å umyndiggjøre hele penna. Det ville være som å tvinge Batman til å gå med et rosa pannebånd. Av den grunn irriterer det meg litt at Caran d’Ache legger ved to patroner med blått blekk i pakken når man kjøper den. Jeg mener: come on! Hvor vanskelig hadde det vært å inkludere patroner med svart blekk i stedet? Penna er jo så gjennomført svart ellers!

Caran d’Ache har sendt meg fire penner med samme splitt i medium. Dermed er det ikke så mye nytt å si om denne splitten som ikke allerede er nevnt i innleggene om Léman og Varius. Jeg skulle ønske noen av pennene hadde hatt andre splittykkelser. Da kunne jeg ha skrevet mer fyldige omtaler om Caran d’Ache-splittene. Uansett: Batman-penna kommer kun i medium, men man kan spesialbestille fine eller broad hvis man ønsker det. Det er med andre ord ikke så veldig mange valgmuligheter ved akkurat denne penna. Når det er sagt synes jeg medium er akkurat perfekt tykkelse i dette tilfellet. En penn som dette bør legge igjen en strek med litt kjøtt på beina. Samtidig er ikke medium-splitten spesielt tykk til medium å være, og kan fint brukes til vanlig skriving. Det hadde vært kult om splitten var stemplet med flaggermuslogoen til batman i stedet for akkurat den samme logoen og art deco-linjene som Léman og Varius-splittene. På en såpass dyr penn kunne de godt ha gjort litt ekstra ut av splitten, annet enn å ta en standard splitt og lakkere den svart.

Selv om den er mye dyrere enn Léman, er ikke skriveegenskapene noe bedre. Men det er heller ikke nødvendig, for det kan knapt bli så veldig mye bedre enn Léman rent skrivemessig. Spørsmålet er bare om Batman-penna likevel er verdt den høyere prisen?

Det kommer nok litt an på øyet som ser, tenker jeg. Jeg har ikke et veldig sterkt forhold til Batman selv, men jeg kan se for meg at dersom jeg for eksempel hadde vokst opp med tegneseriene og filmene, og han hadde vært en karakter som hadde bidratt til å forme oppveksten og livet mitt, hadde jeg vært villig til å betale forholdsvis mye for en penn som hedrer denne figuren på en så glimrende måte. Og jeg tror det er det det handler om når man begynner å komme opp i denne prisklassen (og oppover): Penna må være noe mer enn bare et skriveredskap. Den må symbolisere noe, og snakke til deg på et høyere nivå. Den kan ikke lenger bare matche hendene og skrivingen din, men må treffe interessene og personligheten din også. Jeg synes dette er en råkul penn, men jeg hadde ikke vært villig til å betale 15.000 kroner for den. Hadde jeg derimot vært en stor fan av Batman ville jeg garantert ha kjøpt den, og sannsynligvis ha følt at jeg hadde gjort et knakende godt kjøp.

Penna i denne omtalen er lånt av Caran d’Ache, og de har ikke betalt meg for å skrive dette innlegget. Omtalen er min ærlige mening om penna, og Caran d’Ache har ikke lagt noen føringer for hva jeg skal skrive.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.