Loading...
BlekkomtaleGjesteinnlegg

Blekkfang – Waterman Serenity Blue

Har du et fast testeblekk? Et blekk du kjenner rimelig godt, og som du tester i nye penner? Det har i alle fall jeg – mitt er Waterman Serenity Blue.

Et godt testeblekk bør etter min mening være lett å rengjøre, ikke være alt for dyrt og vanskelig å få tak i, ikke være for tørt og heller ikke alt for vått. Jeg fikk tips om Waterman-blekket fra en artikkel jeg leste i fjor.

Burde kanskje vært flinkere til å bruke det franske navnet – Bleu Sérénité.

For vel £6 (fra CultPens) hadde jeg ingen spesielle forventninger, men ble positivt overrasket over hvor godt jeg likte fargen. I tillegg er Waterman-flaskene pene å se på, og lette å fylle fra.

Selv om fargen er ganske standard kongeblå eller koboltblå, er det bare i de tørreste pennene at det blir litt “flatt” og kjedelig. Dessuten har det overraskende mye rødt skinn som kommer fram i våte splitter.

Waterman Serenity Blue – i sollys! – på Rhodia- og Tomoe River-papir.

Etter at jeg kjøpte det i fjor høst laget jeg meg en egen testside i blekknotatboka mi. Det gjør det enklere å sammenligne splittbredde og å se hvor vått en penn skriver, siden fargen varierer avhengig av det.

Selv om jeg ganske ofte faller for fristelsen til å fylle en ny penn med et kult, matchende blekk med en gang den kommer inn døra, prøver jeg i alle fall å bruke Serenity Blue som en god nummer to!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver mandag (oddetallsuker).

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.