Loading...
BlekkomtaleGjesteinnlegg

Blekkfang – Sailor Blue Black

Alle “må” ha minst ett offisielt utseende blekk i samlingen. Og hvis jeg skulle valgt bare ett nøytralt blekk, ville det helt klart blitt et blå-svart.

Jeg synes blå-svarte blekk både er mer elegante enn standard blå, og mer spennende enn svarte. Sailors Classic (eller Jentle) Blue Black var et av de første blekkene jeg kjøpte og jeg synes fortsatt det er helt utrolig fint. Dette blir altså ikke en helt saklig omtale.

Det er mange ting ved dette blekket som gjør at jeg liker det ekstra godt: Jeg liker at fargen er litt ubestemmelig blå-grå. Jeg liker at det så godt “smurt” – det flyter glatt og uanstrengt i alle penner jeg har prøvd. Jeg liker at det er mulig å lese selv om papiret blir litt vått. Jeg liker det røde skinnet som dukker opp innimellom, og jeg liker at det oppfører seg pent også i notatbøker med dårligere papir.

Jeg husker fortsatt min egen forundring da jeg oppdaget det røde skinnet. Kan et blekk virkelig ha mer enn én farge?

Dessuten liker jeg prisen! Jeg kjøpte min flaske på Cult Pens for £10 (uten mva), og for 50 ml kvalitetsblekk er det rett og slett ganske rimelig.

Fine flasker er det også. Jeg er nemlig i tillegg litt ekstra betatt av estetikken til Sailor, både på pennene og blekkflaskene deres. Det lille ankeret på toppen av Pro-Gear-pennene, den helt perfekte størrelsen på MF-splitten, de firkantete flaskene med de kantede korkene* – det er mye som tydeligvis treffer ett eller annet i meg.

Sailor Blue Black på Midori og Rhodia-papir. Jeg synes kanskje blekket ser aller best ut på Midori-papiret.

Den eneste minusen med å kjøpe et så utmerket blå-svart blekk ved første forsøk, er at jeg ikke har hatt behov for å skaffe meg flere. Men jeg har fortsatt til gode å teste Pilot Iroshizuku shin-kai, og jeg har en mistanke om at Sailors Blue Black kanskje kan få en rival…

(*De runde, flate Jentle-flaskene er jeg ikke like begeistra for, men det er en annen sak.)

Liv Mogstad Strickert er fast gjesteskribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver mandag (oddetallsuker).

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.