Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Robert Oster Whisper Red

Midtsommer og straks ferie!

Det er lyse netter og fint vær i Trøndelag, og jeg har valgt meg et sommerlig, lyserødt blekk fra Robert Oster.

Robert Oster Whisper Red er et dust og lyserødt blekk – nesten på grensa til rosa – med en del fargevariasjoner. Det har en veldig sommerlig og ganske unik farge. Det nærmeste jeg kommer blant fargeprøvene mine er kanskje Royal Rhubarb fra Ferris Wheel Press, men det er litt skarpere i fargen.

Fra venstre mot høyre: J. Herbin Rouge Hematite, Sailor Irori, Pilot momiji, Robert Oster Whisper Red, Pilot bishamon-ten, Pilot benzai-ten, J. Herbin Rouge Grenat og FWP Royal Rhubarb.

Etter min erfaring er Robert Oster-blekkene ofte ganske tørre, men dette har en fin, middels god flyt i pennene jeg prøvde.

Blekket er en del av Robert Osters etter hvert omfattende standardserie, uten skinn og skimmer, og kommer i den vanlige 50 ml plastflaska.

Tørketiden på Rhodia-papiret var på ca. 20 sekunder. (Her har jeg brukt Pelikan-pennen, som er den våteste av de tre jeg prøvde.) Blekket er ikke det minste vannbestandig.

På porøst papir som Moleskine-papiret under, flyter det litt utover i papiret, og blør også litt gjennom. Her er det også mye mindre fargevariasjon å se.

Oppsummert er Robert Oster Whisper Red et lettstelt blekk i en frisk farge og til en fin pris. Det er også et blekk som gir skikkelig sommerstemning!

Jeg skal ha bloggpause i juli, så dette blir det siste innlegget fra min side før sommeren, men jeg har planer om å være på plass igjen i august 🙂

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler (stort sett) annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.