Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Robert Oster Rose Gold Antiqua

En dose rosa før påskeferien.

Rose Gold Antiqua, 50 ml.

Rundt nyttår kom Robert Oster med et nytt blekk i serien Shake & Shimmer som jeg ikke klarte å stå imot.

Rose Gold Antiqua på Rhodia-papir.

Robert Oster Rose Gold Antiqua er et dust, mørkerosa blekk med rikelig kobberaktig skimmer og en god del fine fargevariasjoner. Blekker virker, som mange andre Robert Oster-blekk, ganske tørt, men flyter likevel greit i TWSBI-pennen. På porøst papir – som f.eks. kopipapir eller Moleskine notatbok – fjæret det en del, og blødde litt gjennom. Skimmeret var derimot godt synlig på alle papirtypene jeg prøvde. Tørketid på Tomoe River er på 15-20 sekunder. Det er ikke vannbestandig.

Som skimmerblekk flest krever det litt større innsats for at blekkflyten og skimmermengden skal være noenlunde jevn. Jeg oppbevarer pennen med splitten vendt opp, og passer på å rotere pennen mens jeg skriver. Så lenge jeg gjør dette oppfører blekket seg pent i pennen.

Det er fristende å sammenligne Rose Gold Antiqua med et annet gammelrosa skimmerblekk fra Robert Oster – Rose Gilt Tynte.

Rose Gilt Tynte på Rhodia-papir.

Rose Gilt Tynte er en del lysere og har en kaldere fargetone enn Rose Gold Antiqua, og skimmeret er sølv i stedet for kobber.

Jeg var så heldig å få byttet til meg en fargeprøve av dette blekket i fjor (takk, Trine!), og jeg begynte også på en blekkomtale som jeg aldri ble ferdig med. Rose Gilt Tynte er et svært tørt blekk og skimmeret ble sittende fast i blekklederen slik at det kom veldig ujevnt ut. Til slutt ville pennene jeg prøvde rett og slett ikke skrive. Jeg var derfor også litt skeptisk til å prøve Rose Gold Antiqua i begynnelsen, men foreløpig virker dette blekket litt mindre kravstort og humørsykt enn den lysere slektningen 🙂

For moro skyld fikk jeg også lyst til å sammenligne fargen med noen av de andre duse rosafargene jeg har prøvd i det siste.

Leuchtturm-notatbok.

Jeg kjøpte Rose Gold Antiqua-flaska mi fra Cult Pens tidligere i år, men nå har også Tudos fått det inn i nettbutikken 🙂

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.