Loading...
BlekkomtaleGjesteinnlegg

Blekkfang – Robert Oster Cherry Blossom

Det er vår! På Trøndelags ustadige vis, vel og merke. For å holde håpet oppe mellom godværsdagene, har jeg funnet fram et blekk med en farge som minner meg om vår.

Den australske blekkprodusenten Robert Oster har fått mye positiv omtale de siste årene, og de har etter hvert en stor fargekatalog av blekk både med og uten skimmer. Jeg har litt etter litt skaffet meg et pent knippe Robert Oster-blekk. Det er flere gode grunner til det: Bra pris, OK flaskestørrelse, lett å få tak i (jeg har kjøpt mine på Tudos) – og selvsagt de mange, MANGE fine fargene!

I denne omgang vil jeg ta for meg et rosa blekk: Cherry Blossom.

(Ups! En liten tabbe i omtalen – det skal selvsagt være “fyllePENNvennlig papir”)

Selv om rosafargen er ganske lys, er den likevel lesbar selv i tynne splitter. Jeg liker den likevel bedre i bredere, våtere splitter siden fargevariasjonene kommer bedre fram da. Tørketiden er på mellom 20 og 30 sekunder på Tomoe River-papir.

Cherry Blossom på Rhodia- og Midori-papir.

Det virker som om mange av blekkene fra Robert Oster er ganske tørre, noe som gjør at de passer best i våte splitter. Jeg foretrekker egentlig våtere blekk som gjør at pennen glir lettere over papiret. På den annen side setter jeg svært stor pris på at de har et sjenerøst antall blekk med spennende fargevariasjoner.

Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg til å ville teste et par Robert Oster-flasker til. Har du noen favoritter du vil anbefale?

Liv Mogstad Strickert er fast gjesteskribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver mandag (oddetallsuker).

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.