Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Noodler’s Heart of Darkness

Endelig en omtale som holder vann (ba-da-bom-tish!)

Den gang jeg var ung og dum og ikke visste bedre, trodde jeg at alt jeg behøvde for å være fornøyd, var et kullsvart, vannfast blekk og en penn med så tynn splitt som mulig. Slik idioti ble selvsagt fort glemt, og nå er jeg den lykkelige eier av Pelikaner i både M og B og en Sailor Zoom – og ikke minst en skuff stappfull av blekk i alle regnbuens farger.

Men i begynnelsen studerte jeg inngående JetPens sin guide til “beste vannfaste blekk” og konkluderte med at det beste alternativet for meg var Noodler’s Heart of Darkness. Pigmentbaserte blekk og jerngallusblekk virket litt skummelt til å begynne med, men HoD så ut til å være både intenst svart og vannfast nok (“bulletproof”) for min del. Dette var altså ett av mine første blekkjøp.

Noodlers bulletproof-blekk “resists all the known tools of a forger, UV light, UV light wands, bleaches, alcohols, solvents, petrochemicals, oven cleaners, carpet cleaners, carpet stain lifters, and of course…they are also waterproof once permitted to dry upon cellulose paper…”. De er visstnok ikke optimale på veldig glatt papir (som f.eks Tomoe River), siden blekket ikke trenger så langt inn i fibrene på disse papirtypene.

Heart of Darkness er, ikke overraskende, et svart blekk, og aller svartest blir det i den tynneste splitten. På papir som regnes som spesielt fyllepennvennlig og glatt (eks. Tomoe River-papiret over) ser vi faktisk litt fargevariasjoner i Leonardo-splitten. Midori-papiret på bildet under er ikke like glatt som Tomoe River, og her er blekket mer ensfarget svart også i den litt bredere splitten.

(Her må jeg øve på stemte s-er og ty-de-lig dik-sjon)

Som “bulletproof”-typen tilsier er blekket vannfast – på Clairefontaine-papiret under har jeg gnikka hardt med vann. Men, obs! Selv om blekket tåler vann, tåler det ikke å bli overstrøket av highlighter eller markeringstusj, da blir det klint utover papiret. Blekket tørker kjapt og flyter godt i pennene, men er visstnok ikke et av Noodlers’ “ekstra smurte” blekk.

Heart of Darkness oppfører seg også bra på mer porøse papirtyper, som f.eks. Moleskine-boka under. Det flyter ikke utover i papiret og blør bare litt gjennom her og der.

Den store glassflaska inneholder ca. 130 ml (4,5oz) og kommer med pipette og en gratis Charlie-penn. Særlig dyrt er det heller ikke – $21.50 på Goulet Pens. Jeg mener jeg kjøpte flaska mi fra Tudos, men hvem vet – de selger uansett ikke Noodlers-blekk der lenger, så jeg er usikker på hvor det er best å handle fra for tida. EDIT: Tudos selger fortsatt Noodlers-blekk, jeg vet ikke hvorfor jeg ikke fant det da jeg sjekket sist. Her koster 133 ml med Heart of Darkness 249 NOK.

Men, hvis du trenger et skikkelig svart, vannfast blekk som kan brukes på diverse papirkvaliteter, du gjerne vil slippe å huske å vaske pennene dine veldig regelmessig, og uansett skal handle fra en utenlandsk nettbutikk: Putt gjerne en flaske Noodler’s HofD i handlekurva i samme slengen. Kjekt å ha!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og prøver å skrive blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
3 comments
 1. Helge Berland

  Heart of Darkness var mitt go-to svarte blekk før jeg oppdaget kvalitetspapir fra Rhodia, Leuchtturm og alle de andre. Tørker raskt, lite gjennomtrekking, og funka veldig bra i syltynne japanske EF-splitter. Har en halvfull og en uåpnet flaske stående 😊

  1. Liv Mogstad Strickert

   Ja, det funker fint med Pilots CH912 med PO-splitt som jeg kjøpte av deg for noen år siden 😀

 2. Helge Berland

  Heart of Darkness var mitt go-to svarte blekk før jeg oppdaget kvalitetspapir fra Rhodia, Leuchtturm og alle de andre. Tørker raskt, lite gjennomtrekking, og funka veldig bra i syltynne japanske EF-splitter. Har en halvfull og en uåpnet flaske stående 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.