Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Montblanc Homage to Victor Hugo (Sepia Brown)

Hvert år kommer Montblanc ut med en penn og et blekk i sin “Writers edition”-serie, som er en hyllest til kjente forfattere gjennom historien. Både blekkene og pennene kommer i begrenset opplag, og i 2020 var det den franske forfatteren Victor Hugo som stod for tur.

Jeg spanderte på meg blekket på Tudos’ blekksalg tidligere i år. Flaska er av rillet glass, inneholder 50 ml blekk, og kommer i en solid og pen boks. Illustrasjonene på boksen er inspirert av Notre-Dame de Paris – en av Hugos mest berømte romaner er som kjent “Ringeren i Notre Dame”.

Blekket har middels mørk brunfarge med en kjølig undertone. Det har også en god del lekre fargevariasjoner.

Jeg testet også et (for meg) nytt pangram på norsk. En litt…uhygiensk variant, spør du meg.

Blekket blir ganske lyst på veldig glatt papir, som for eksempel på Tomoe River på bildene over. På andre typer papir – eks. Midori og Clairefontaine på bildene under – blir det en del mørkere.

Blekket tørker ganske kjapt, og hadde fin flyt i alle pennene jeg prøvde. Det tåler ikke vann særlig godt, bortsett fra i de aller tjukkeste lagene (eks. nederst i rutenettet på bildet under).

På porøst papir blir fargen ganske blass og litt kjedelig, og blekket trekker også litt utover i og gjennom papiret.

Når blekket blir blandet med vann slik som på bildet under, ser vi også godt hvorfor fargen kalles sepiabrun – fargevariasjonene ligner et sepiafarget foto. I de lyse feltene blir fargen faktisk nesten rosa. Hadde jeg drevet med maling kunne dette vært et morsomt blekk å leke seg videre med!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og prøver å publisere blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.