Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – KWZ Honey

Lukt av honning?

KWZ er et polsk blekkmerke som lager både “vanlig” blekk og jerngallusblekk. KWZ Honey er et av blekkene i standardserien. Blekkene er laget “mainly by hand” av Konrad Żurawski. Flaska glemte jeg å ta bilde av, men de er av glass og inneholder 60 ml. Den står støtt og har en vid åpning som gjør det lett å fylle.

Tomoe River-papir.

KWZ Honey er et nydelig honningfarget blekk med fine fargevariasjoner – fra lys gulbrun til mørkebrun. Jeg synes det passer utmerket nå som høsten er på vei.

Blekket er vått, flyter godt og tørker sakte – det bruker nærmere ett minutt på Rhodia-papiret. Det har ikke noe skinn eller skimmer, og er heller ikke vannfast. (Ser også at jeg glemte å ta bilder etter å ha tatt vanntesten…)

Rhodia-papir.

Lukten er også verdt å nevne, for dette blekket lukter helt annerledes enn andre blekk jeg har. Det er en litt kjemisk, søt lukt – vanilje kanskje, eller nesten honning?

Blekket fjærer og blør på porøst papir både i tynn og tjukk splitt, men er veldig pent på både Rhodia, Midori og Tomoe River.

Moleskine forside…
og bakside

Det er en smule upraktisk at blekket har så lang tørketid, men jeg synes fargen er så fin at det er verdt umaken. Jeg kjøpte det hos Cult Pens tidligere i år, og neste gang tror jeg sannelig jeg skal skaffe meg et jerngallusblekk fra samme produsent!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.