Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – KaWeCo Royal Blue

Plutselig ble høsten travel!

Eller…i alle fall mer travel enn i de mest nedstengte koronamånedene, med både familieselskaper, turer til kontoret og til og med jobbreiser! Med fly! Da syntes jeg det passet godt å ta fram et back to business-blekk også: KaWeCo Royal Blue.

Kaweco er et velkjent merke for de fleste som er interesserte i skrivesaker, og de har laget blekk og penner i over 100 år. De har ikke et kjempestort blekkassortiment, og Kaweco Royal Blue er ett av standardblekkene deres. Det kommer både i flasker på 30 ml, og i patronform. Flaskene er av glass og ser ut til å kunne stå støtt ved fylling, men jeg har ikke testet det selv.

Bilde fra produsenten.

En patron av Royal Blue følger ofte med et pennekjøp fra Kaweco, og det er en slik jeg har testet her. Det er derfor også kun et lite antall penner som er brukt. (Les: en!)

Litt skinn på Tomoe River-papir.

Fargen er en ganske klassisk kongeblå med fiolette undertoner, og en del fine fargevariasjoner. Det har også litt rødt skinn som er synlig på Tomoe River-papiret i våte felter.

Tørketiden er god: På Rhodia-papiret var det nesten tørt etter 5-10 sekunder, og knusktørt på under 15 sekunder. Tørketesten ble, som vi ser, litt ødelagt av den påfølgende vanntesten, for blekket er altså ikke vannfast selv om teksten ikke blir helt uleselig av litt vannsøl.

Blekket oppfører seg også svært godt på mer porøst papir, som f.eks. i Moleskine-boka under. Det fjærer ikke utover i papiret i det hele tatt, og blør kun litt gjennom til den andre sida. Jeg glemte å ta bilder av baksida, så dere får velge selv om dere tør stole på det 😉

Kaweco Royal Blue har som nevnt en ganske klassisk kongeblå farge, og av blekkene jeg har ligner det mest på Waterman Serenity Blue, selv om Royal Blue går litt mer i retning fiolett.

Her er noen andre blekk fra skuffen min til sammenligning: Fra venstre mot høyre er det Pilot Blue-Black, Waterman Serenity Blue, KaWeCo Royal Blue, Lamy Blue og Pilot Iroshizuku asa-gao.

En 6-pakke med patroner koster rundt 40 kroner og ei 30 ml-flaske koster ca. 150,-, og fås kjøpt i flere norske butikker både på nett og ute i den fysiske verden. Kaweco-blekkene er altså ikke blant de aller billigste, men de er til gjengjeld svært lett tilgjengelige!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver torsdag. Hvis hun da ikke blir overvelda av for lange to do-lister…

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.