Loading...
BlekkomtaleGjesteinnlegg

Blekkfang – Herbin Rouge Grenat

J. Herbin smykker seg med tittelen “verdens eldste blekkprodusent”. Om dette er 100 % sant er jeg ikke sikker på, men det franske selskapet har i alle fall eksistert siden 1670.

Tidligere het alt blekket deres J. Herbin, men i 2018 eller 2019 begynte de å skille mellom «Herbin» og «Jacques Herbin», der Herbin-serien blant annet består av standardblekkene, mens Jaques Herbin er de litt dyrere 1798- og 1670-seriene med sølv- og gullskimmer.

Herbins standardblekk, La Perle des Encres-serien, består av 35 blekk som kommer i 10 eller 30 ml flasker. (Noen finnes også som patroner og noen få kommer også på 100 ml flasker). Her har jeg testet Rouge grenat som kom i 2018.

Fargen er oppkalt etter mineralet/halvedelsteinen granat, men minner meg vel så mye om rødvin!

Jeg strevde litt med å få fram riktig fargegjengivelse i bildene, men fargen kan kanskje sies å se ut som en mellomting mellom Diamine Red Dragon og Diamine Ancient Copper.

Jeg ble ganske overrasket over at blekket bruker såpass lang tid på å tørke. Det virket nesten klissete på papiret. Jeg lurer på om det kan ha sammenheng med at jeg har det fra en blekkprøve og at det kanskje har tørket litt inn i prøveglasset? Mulig det ville hjulpet å tilsette en liten dråpe vann.

Herbin Rouge Grenat på Midori og Rhodia-papir.

Blekkprøven fikk jeg forresten byttet til meg på Pelikan hub i 2019, så takk til Lise for at jeg fikk prøve dette!

Liv Mogstad Strickert er fast gjesteskribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver mandag (oddetallsuker).

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.