Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – fra sommer til høst

I den litt motvillige overgangen fra sommer til høst kan jeg i alle fall trøste meg med at årets sommerblekk passer fint sammen med årets første høstblekk.

Herbins Rouille d’ancre fikk jeg byttet til meg som blekkprøve før sommeren (takk til Lise 🙂 ) og har vært min følgesvenn i den eneste pennen jeg har brukt i sommer. (Resten av tiden har jeg nemlig tatt helt fri fra både penner og blekk!)

Fra Wikipedia-artikkelen om avokado. Tomoe River-papir.

Rouille d’ancre er et av blekkene i Herbins standardserie, og har en umettet, ganske lys ferskenrosa farge. Blekket har noe, men ikke store fargevariasjoner. Det virker litt tørt, og passer derfor best i litt våte penner. Tørketiden er god, ca. 20 sekunder på Rhodia-papir, og det er ikke vannbestandig. På porøst papir blør det litt gjennom, og blir også ganske matt og tamt i fargen, så dette er et blekk som egner seg best på kvalitetspapir.

På Midori-blokk.

Avocado er et av standardblekkene til Robert Oster, og er et blekk jeg har hatt i skuffen min lenge. Jeg har tatt det fram med ujevne mellomrom, men det er litt i tørreste laget for meg (som mange av Oster-blekkene). Jeg leter derfor fortsatt etter den perfekte pennen til dette blekket!

Fra Wikipedia-artikkelen om anker. Ikke helt sikker på om det som står der gir mening eller er riktig.

Fargen er en litt ubestemmelig, umettet grønn med store fargevariasjoner – akkurat slik jeg liker det! Fra blekgrønn, til mørkere olivengrønn som innimellom går over i brunt. Avokado er altså et veldig passende navn! Blekket er som sagt litt tørt, og passer best i brede splitter og våte penner. Tørketiden her er også god, ca. 20 sekunder på Rhodia-papiret. Det blør litt gjennom på porøst papir som Moleskine.

Moleskine framside…
…og bakside

Jeg har som sagt hatt sommerfeire fra både penner og blekk, og det har tatt litt tid å finne fram igjen både utstyr og inspirasjon. Det er vel som så mye annet, bare å starte opp igjen så smått!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler (stort sett) annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.