Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Diamine Flower Gerbera

Bilde av 10 blekkflasker fra Diamine Flower.

Noen har ikke snakket sammen.

Anders’ maiblekk inkluderer tilfeldigvis tre blekk fra Diamines Flower Collection. Jeg har skrevet en omtale av et fjerde, nemlig Diamine Gerbera.

Diamines Flower Collection består av 10 blekk med blomsternavn og -farger i glassflasker på 30 ml, og kommer samlet i en solid boks. Jeg kjøpte mitt blomstersett fra Tudos tidligere i år (på salg, til og med!), og jeg har gledet meg til å teste dem llitt grundigere. Gerbera var ett av blekkene jeg hadde sett mest fram til å prøve.

Midori-papir.

Diamine Gerbera har en intens farge som “popper” opp fra arket. Fargen er ganske mettet, så jeg ble positivt overrasket da det også viste seg å ha en del fargevariasjoner.

Radioteater på Tomoe River-papir.

Fargen varierer, avhengig av hvor tjukk og våt splitten er, fra “klassisk”, ren oransje til ganske mørk rød-oransje. Blekket har ikke noe skinn eller skimmer. (Faktisk ligner det en del på Pilot Iroshizuku fuyu-gaki i fargen, men mangler Iroshuzuki-blekkets grønne skinn.)

Rhodia-papir

Det virker vått, og flyter godt selv i min litt kravstore Sailor-splitt. Blekket tørker sakte på papiret – fra 25 sekunder opp til 1 minutt, avhengig av hvor tørt/vått splitten skriver – og er absolutt ikke vannfast.

Blekket fjærer litt på porøst papir som f.eks. Moleskine. Det blør også gjennom til baksida. Her ser blekket også litt “flatere” ut og er mer ensfarga oransje.

Røde og oransje blekk har rykte på seg for, etter ei tid i pennen, å “klumpe” seg på splitten og lage “nib creep”. Jeg har til nå ikke hatt blekket i pennene særlig mange dager, så det er litt vanskelig å si om det vil skje her. Blekket virker uansett svært lett å vaske ut av pennen, og er sånn sett lettstelt og greit å ha med å gjøre.

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.