Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Diamine Caramel Sparkle

Klar for jul? Det er ikke jeg!

Men pennene mine har i alle fall begynt å pynte seg litt.

Caramel Sparkle er et skimmerblekk i Diamines Shimmertastic-serie, og ble lansert i 2016. Jeg fikk byttet til meg en blekkprøve for en stund siden (takk til Kristin 🙂 ), men jeg har ikke rukket å teste det før nå. Pennen jeg brukte i testen var en Pelikan M205 i størrelse M.

Fargen er ganske mørk, dempet brunoransje med litt fargevariasjoner. Det ligner ganske mye på et annet blekk fra Diamine, nemlig Autumn Oak.

Blekket har gullskimmer som jeg synes passer godt til fargen. Det var litt vanskelig å vise fram skimmeret på bildene – det beste jeg klarte var på det øverste bildet i innlegget – men jeg synes det gir blekket en akkurat passe “piff” uten å bli glorete.

Som de fleste skimmerblekk fra Diamine oppfører det seg bra i pennen. Det er som vanlig lurt å vri litt på pennen ved bruk for å “riste løs” og fordele skimmerpartiklene i blekket.

Blekket tørker ganske kjapt – på Rhodia-papiret brukte det ca. 20 sekunder på å bli helt tørt. Som dråpetesten viser er det er absolutt ikke vannfast.

På porøst papir – som Moleskine-papiret på bildene over – blør det litt gjennom. Fargen ble også litt blekere og tammere på dette papiret.

Det er mulig dette blir årets siste innlegg for min del, for førjulsstresset banker allerede på døra. Samtidig, kanskje ville det gjort godt med en blekkavkobling innimellom? Vi får se, vi får se 🙂

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og prøver å skrive blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.