Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – De Atramentis Jane Austen

Litt flaut å innrømme, men jeg har aldri lest en hel Austen-roman.

Til denne blekkomtalen måtte jeg likevel ta fram et av de mer berømte sitatene fra en av de mest kjente romanene hennes.

De Atramentis er et tysk blekkmerke som i tillegg til en rekke standardblekk, også lager blekkserier som har fått navn etter ulike tema: forfattere, vitenskapsfolk, bøker, sportsgrener, kunstnere, byer, komponister osv. Jeg er usikker på hvor nøye gjennomtenkt alle fargevalgene er, for bare i forfatterserien er det 26 ulike blekk! Flaskene er av glass og inneholder i 45 ml blekk, men selv fikk jeg dette som en blekkprøve for en god stund siden
(takk til Trine 🙂 ).

De Atramentis Jane Austen er en mørk, litt nedtonet grønn, og fargen blir mer dempet jo mer porøst papiret er. Blekket har en god del fine fargevariasjoner i de bredere splittene. Det har ikke noe skinn, men har en svak, svart halo i våte felter.

Blekket er forholdsvis vått og flyter godt i pennene, men tørket overraskende sakte på Clairefontaine-papiret – overraskende, fordi andre omtaler påpeker at det tørker ganske raskt. Det er mulig jeg var litt uheldig med “dagsformen” eller kombinasjonen av penn og papir. Som bildet over viser er det heller ikke vannfast, selv om teksten nok vil være lesbar hvis du skulle være uheldig å søle litt.

På porøst papir både fjærer det utover i papiret og blør gjennom til motsatt side.

Jane Austen funker dårlig på Moleskine!

Jeg er usikker på hvor det er billigst/enklest/best å kjøpe De Atramentis-blekk. Tudos selger de vannfaste Document Ink-blekkene, men ingen av de andre seriene så vidt jeg kan se. Jeg kunne egentlig godt tenke meg en flaske av dette blekket en gang, men inntil videre kan jeg i alle fall lese ferdig Pride and Prejudice.

(Lydbøker er også bøker, heldigvis!)

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og prøver å skrive blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.