Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Colorverse Morning Star

Da Lille Notis åpnet nettbutikkdørene i mai i fjor, stod blant annet dette blekket på ønskelista mi.

Colorverse Morning Star kommer i pakke med 2-i-1 blekk, med en liten og en stor flaske med samme blekk. Jeg skjønner ikke helt poenget med å ha det samme blekket i to forskjellige flasker, men da er det i alle fall fint at det er både pent og anvendelig!

Fargen er en ganske mørk og mettet blågrønn (teal) som lener seg litt i grønn retning. Blekket har litt fargevariasjoner i tjukke/våte splitter, og en god del rødlig skinn, som er synlig på de fleste typer kvalitetspapir.

Blekket flyter fint i alle pennene jeg prøvde og er forholdsvis vått. Jeg synes også det virker godt “smurt” (lubricated), noe jeg tror gjelder for de fleste Colorverse-blekkene.

Det brukte ca. 25 sek på å tørke på Rhodia-papiret – og det tåler dårlig vann!

På porøst papir som her i Moleskine-notatboka mi, fjærer det litt utover og blør gjennom, men oppfører seg ellers fint på de fleste andre typer papir.

Morning Star minner også en hel del om noen andre blågrønne blekk jeg har i skuffen min. Jeg tror Ferris Wheel Press Bluegrass Velvet og Robert Oster Tranquility er de som ligner mest. Bluegrass Velvet er litt mattere i fargen og Tranquility er en tanke mørkere (og grønnere, tror jeg).

Det er jo så klart mulig at dere (som jeg) egentlig har nok blekk i kategorien “teal”, men jeg anbefaler likevel Colorverse Morning Star til alle som har sansen for blå-grønne blekk. Og for å være ærlig, hvem gjør ikke det?

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og prøver å skrive blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.