Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Colorverse #88 Pillars of Creation og #89 Mystic Mountain

Skriftprøve av blekkene Mystic Mountain og Pillars of Creation

Nå har jeg offisielt over 200 blekk.

Litt over halvparten er riktignok “bare” blekkprøver, og noen få har jeg til og med brukt opp, men likevel. Skuffen min er FULL!

Jeg prøver å holde orden! Det går sånn passe…

Det er også litt over ett år siden jeg skrev min første blekkomtale, og jeg markerer disse to milepælene med en omtale av et nytt blekksett fra Colorverse.

Colorverse ble nylig (endelig!) tilgjengelig i Norge hos Lille Notis, og på åpningsdagen 11. mai var jeg kjapt ute med å sikre meg blant annet dette settet, som består av Pillars of Creation og Mystic Mountain.

Disse blekkene er henholdsvis blekk nr. 88 og 89 i den sjuende og hittil siste Colorverse-serien, Eye On The Universe. Jeg må innrømme at jeg synes navngivingen med sesonger og tema er en smule pretensiøst, men synes samtidig det er såpass stilig og gjennomført at de akkurat slipper unna med det.

Pillars of Creation kommer i 65 ml, mens Mystic Mountain er på 15 ml. Både innpakkingen og flaskene er veldig tiltalende og forseggjorte, selv om åpningen på den minste flaska er en tanke trang.

La oss ta en nærmere kikk:

Pillars of Creation (testet i Lamy Al-Star F)

Pillars of Creation på kremfarget Tomoe River-papir.

Fargen er en dyp og mettet plommefarge med noe fargevariasjon. Blekket har en middles flyt, og fjærer ikke selv på porøst papir (se bilder fra Moleskine-boka lenger ned i omtalen).

Nærbilde på hvitt Rhodia-papir.

Blekket har også masse grønt skinn som er tydelig både i store felter og i “vanlig” skrift.

Flott skinn i rikitg vinkel!

På Rhodia- og Midoripapir har det en tørketid på ca. 25 sekunder. Det er ikke vannfast.

Mystic Mountain (testet i Pelikan M600 EF)

Blekket har en lys og umettet blåfarge med ganske store fargevariasjoner og nydelig rosa skimmer. Fargen er såpass lys at det nok passer best i enten en våt eller bred splitt.

Mystic Mountain på hvitt Tomoe River-papir.

I begynnelsen hadde jeg litt trøbbel med å få noe særlig skimmer inn i pennen, for skimmerpartiklene synker forholdsvis fort til bunns i flaska. Ved andre forsøk gikk det bedre, og den unike kombinasjonen av lyseblått blekk og rosa skimmer er veldig lekker.

Mystic Mountain i sollys.

Også dette blekket har en helt grei flyt, og virker verken spesielt tørt eller spesielt vått. Det bruker ca. 30 sekunder på å tørke på Rhodia- og Midori-papir, og er ikke det minste vannbestandig.

Nærbilde på hvitt Rhodia-papir.

Blekket fjærer en del på porøst papir, og blør også mer gjennom enn Pillars of Creation, som vist på bildet under. Mystic Mountain er sånn sett et litt mer kravstort blekk enn Pillars of Creation.

Jeg har skikkelig sansen for dette blekksettet. Begge fargene er ganske uvanlige, og det intense skinnet i Pillars of Creation og det rosa skimmeret i Mystic Mountain er utrolig stilig.

Fortsatt er det noen Colorverse-blekk i skuffen min som jeg ikke har rukket å prøve ordentlig enda, og jeg er spent på om de klarer å toppe dette for meg 🙂


Bilder av Pillars of Creation og Mystic Mountain tatt av Hubble-teleskopet:
Kilder:

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.