Loading...
Blekkomtale

Blekkfang – Callifolio Inti

Hva passer vel bedre enn å påkalle en solgud i disse dager?

Callifolio Inti er oppkalt etter inkaenes solgul (jfr. utdraget fra Wikipedia-artikkelen under), noe som passer fint på denne fargen. Blekket har en nydelig, passe mettet honningfarge som ligger og vaker i grenselandet brun/oransje/rød/gul. Det har ganske mye fargevariasjoner og i store fargefelter får det også en mørkere (brun-ish) halo.

Blekket har en medium-til-god flyt i pennene, og jeg synes det er særlig fint på Midori-papiret på bildet under <3

I motsetning til det ene andre blekket jeg har fra L’Artisan Pastellier (Equinoxe 5, omtalt her), er Inti et litt mer krevende blekk. Det bruker lang tid på å tørke (rundt 50 sek i M-splitten fra Sailor) og arket blir utrolig sølete av litt vann.

Inti trekker også litt mer både inn i og gjennom papir av litt dårligere kvalitet enn det Equinoxe 5 gjør, men oppfører seg ellers ganske bra på alle typer papir.

Av andre blekk jeg har som ligner litt, kan disse nevnes: (fra venstre mot høyre) Diamine Honey Burst, Diamine Brandy Snap (Inkvent 2021), Callifolio Inti og Montblanc Purdey & sons.

Jeg har ikke sett så mange andre omtaler av dette blekket, men det ser ut som de kanskje har endret oppskriften sin litt de siste årene, for sammenlignet med denne omtalen fra 2016 er i alle fall “mitt” Inti-blekk mer brunoransje og intenst i fargen.

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og prøver å skrive blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.