Loading...
Uten kategori

Å låne ut penner

Mange fyllepennentusiaster verner om pennene sine, og nekter å la andre få prøve dem. De kan kanskje til nød la andre penneentusiaster få prøve, men det er helt uaktuelt for dem å la folk som kanskje ikke har så mye erfaring med fyllepenner få komme i nærheten.

Jeg skjønner det. Mange av oss har brukt tusenvis av kroner på pennene våre, og da er det helt naturlig at man er forsiktig. Noen har kanskje også opplevd at folk har lånt penner av dem, og ikke behandlet dem godt. At folk har røsket og revet i en hette som heller skulle skrus av, eller trykket splitten alt for hardt mot papiret, eller – gud forby – klart å veive pennen i gulvet eller slått borti noe med den.

Jeg er ikke sånn. Tvert imot: jeg liker å la andre prøve pennene mine. Jeg liker å se lyset i øynene deres når de finner en skriveglede de ikke har kjent før. Jeg liker å spre ordet om fyllepenner, og å “verve” folk til å begynne å bruke fyllepenner selv. Jeg liker å vise dem forskjellige typer splitter, ulike materialer pennene kan lages av, forklare dem om håndtverket som ligger bak hver penn, og grunnene til at pennene koster det de gjør. Jeg liker å fortelle, og vise fram, de forskjellige fyllesystemene og alle de ulike blekkene. Jeg liker å la folk få se hvor avslappet man faktisk kan skrive med en fyllepenn. Og jeg har aldri opplevd at folk har vært uforsiktige med pennene mine, for så snart jeg begynner å snakke om dem, skjønner de av seg selv at de skal være forsiktige, og de merker så snart de setter splitt mot papir at de ikke trenger å trykke så hardt for å få en strek. De ser og kjenner på pennene at de ikke skal kaste dem i gulvet eller slå dem i bordet. Og jeg tror ikke jeg har opplevd en eneste gang at noen har gitt meg pennen tilbake og sagt at “nei, dette likte jeg ikke”.

Jeg innbiller meg at jeg har klart å rekruttere folk til å bli fyllepennbrukere fordi jeg har latt dem få prøve pennene mine, og det tenker jeg er verdt den ørlille risikoen for at noe blir ødelagt.

Synes du det er greit å la andre få prøve pennene dine, eller verner du om dem som en overbeskyttende bjørnemor?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.